Smooth criminal.

Idag har vi varit på vår första kurs! Kurs för förstagångsföräldrar.
Vi kände oss som två riktiga brottslingar som fick för oss att gå på kurs sååå tidigt! Vi ältade fram och tillbaka om det verkligen kunde vara rätt att vi skulle gå på kurs redan och folk har reagerat och undrat Så tidigt?! Jag frågade honom om det verkligen var så att man skulle gå såhär tidigt och han sa att det var något barnmorskan hade erbjudit när han ringde det där allra första inskrivningssamtalet. 

Så vi gick. 

När vi kom dit var det bara par och en och annan ensam utan stora magar - skönt! Vi var rädda att vi skulle känna oss som värsta outcastsen, som något katten släpat in, men icke! Dessutom kallade barnmorskan kursen för något med tidig graviditet så vi hade kommit rätt. "Det ser ut som att ni kommit rätt!" sa hon som höll i kursen och så fick vi ta tre böcker innan vi gick in i aulan. En av de som hade varit inne i aulan innan oss, på Fetal hjärtkurs (det stod så på dörren), utbrast i ett "Ska alla ni bli föräldrar?!" när han fick syn på oss som stod i kö ivriga att få komma in. Och så sa han "Jamen grattis då! ... och lycka till!" (Med en trötthet i rösten.) Haha. Tack du!  

Kursen bestod av ganska mycket onödig information som man redan har koll på. Att alla symptom är normala. En ganska avslappnad syn på mat och en det är dödstraff på det gubbe!-syn på alkohol och hade man råkat få i sig lite alkohol innan man visste att man var gravid, ja då får man skylla sig själv! Och man bör ju helst avstå alkohol helt redan från det att man planerar att bli gravid. Pft. Så vi ofrivilligt barnlösa ska alltså avstå alkohol i ett, kanske två år innan de "riktiga" försöken sätter igång med IVF och allt vad det är. Jo jag tackar ja. I övrigt var det som en vanlig föreläsning och på alla föreläsningar finns det alltid störiga människor som ska fråga onödiga, för många och högst ointressanta personliga frågor som bara gäller dem. Eller exempelvis påpeka att "Min mamma har sagt att förr så sa de att det var OK att både röka och dricka lite under graviditeten?!" Jaha, ja, det har min mamma också berättat för mig men jag känner ändå ingen press eller stark nöd att vilja berätta det för 40 helt okända människor. Sen fick vi se en halvtimmes lång film om KUB-test som vi inte ens får lov att göra, om vi inte vill göra det privat då vill säga. Den handlade mest om obehagliga saker som ryggmärgsbråck och Downs syndrom och att 2 procent av alla barn föds med missbildningar. Den lämnade en fadd eftersmak och han blev provocerad för att det inte framgick tydligt nog att ALLA missbildningar ingick i de där 2 procenten och inte bara Downs syndrom. Det verkade helt enkelt livsfarligt att vara gravid och få barn. 

De här böckerna fick vi. Han började gråta redan efter ett kapitel i Hemliga pappan som han började läsa medan vi väntade på att få komma in. Gullet. 



Kommentarer
Postat av: baltazaar

Naaaw :D

2011-05-12 @ 13:23:49
URL: http://baltazaar.blogg.se/
Postat av: langtarefterliten.blogg.se

Gud vad mysigt! ♥ stor kram!

2011-05-18 @ 00:22:59
URL: http://langtarefterliten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0