Bildkavalkad.

Idag har vi varit på KUB-ultraljud. Det var underbart. Pyret rörde på sig det första den gjorde och vi kunde slappna av. Sen var det ett himla liv där inne, hoppade och sparkade och ryckte och gnuggade sig i ansiktet med händerna och gned benen mot varandra som en liten syrsa. Det var alldeles obeskrivligt underbart och helt otroligt att se! Fantastiskt att någon kan röra sig så mycket där inne utan att man känner något. Men än har den ju gott om simplats. Vi fick se en fin profilbild med näsa med karaktär (haha!) och vi fick se hur den svalde fostervatten. Man kunde även se att dess blåsa var fylld, lik sin mamma - kroniskt kissnödig! Och så fick vi se en fin liten hand med alla fem fingrar på, långa smala händer (no shit, man ser ju bara benen, haha) som sin mamma! Yes, dettta är en stolt moders ord. Sen fick vi resultatet, 1:17800! Ljusår ifrån någon risk som läkaren själv uttryckte det. Allt var perfekt. (Nu är jag bara orolig för att jag satt på bussen motor, ni vet längst bak, när jag åkte hem och kokade upp. Så nu är jag rädd att jag överhettade Pyret. Är det farligt? Ni är så bra på att lugna! Säg att det inte är farligt!)
Vi fick även ett slutgiltigt födelsedatum att gå efter en tid. Dagen före min födelsedag. Kan man få en bättre present? Nu dröjer det många långa veckor innan vi får se Pyret igen och det får vi göra på min mammas (och hans) födelsedag(ar). Vi kunde få en annan dag istället men eftersom min mamma var på ultraljud med mig på sin födelsedag för x antal år sedan såg jag det som ett gott tecken att vi fick det datumet och tackade ja. 

När jag kom hem fick jag också de oerhört ledsamma nyheterna att min farmor inte har lång tid kvar. Det är en märklig känsla att vara lycklig inför något så stort som livet och samtidigt förtvivlat ledsen inför något så oundvikligt som döden. Det är ledsamt på flera sätt. Förutom det uppenbara och självklara faktum att jag inte vill att hon ska dö överhuvudtaget är jag ledsen att hon antagligen inte kommer att få träffa sitt barnbarnsbarn som dessutom, om det blir en flicka, ska få hennes namn. Det ska vi berätta för henne när vi åker hem nästa vecka. Att hon, om det blir en hon, ska heta det bestämde vi när vi bara hade varit tillsammans ett par månader och satt småfulla och nykära på en båt i medelhavet. Och så har det dröjt så länge. 

Här kommer de senaste bilderna på Pyret:
Det är en människa där inne! 


De ljusa partierna i huvudet är näsben och käkben. 


Tjaa, det här är uppifrån tror jag och man kunde nog se hur den sitter med korsade ben här... Tror jag.

Den här bilden är häftigt tycker jag för man ser armbenen! De där två benen som går i överarmen! 


En liiiden bebis! 

Hahaha, fattar ni hur nära jag var att lägga ut bilderna oredigerade med mitt namn och personnummer på! Haha, det hade varit något det...

Kommentarer
Postat av: Lina

Vilka fina bilder :) visst är det underbart att se sitt lilla barn på bild. Och nä du har nog inte överhettat bebisen haha :P folk ligger ju ute i solen och solar sig när man är prego och hur stark och varm är inte solen och ut kommer perfekta bebisar ;)



Beklagar med din farmor :(

Kram

2011-06-28 @ 19:47:43
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: Mette

Otroligt fina bilder och fantastiskt bra siffror! GRATTIS!



Bamsekramar

2011-06-28 @ 19:57:26
URL: http://mettemaarit.blogspot.com/
Postat av: Elin

Ååå vilka fina bilder, blir alldeles tårögd, och dessa underbara människor på Cura, dom är fantastiska!!! Grattis till lyckat KUB

2011-06-28 @ 20:22:06
URL: http://eileenclothes.blogspot.com/
Postat av: ruht

<3 <3 <3

Grattiiiis & otroligt fint! Åh!

kram!

2011-06-28 @ 21:06:45
URL: http://www.labbstorken.blogspot.com
Postat av: Lina

sv: dom är jättelika, hon är hans mini-me haha :) genetik är jäkligt intressant för hon ser typ ut som han fast med mina färger. Kan tänka mig att det ska bli intressant för er då din kille har mörkare färger :)

2011-06-28 @ 21:32:49
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: Cecilia summerar

LYCKA! Så härligt att ni har fått se ert lilla pyre! Stort GRATTIS! Och så ledsamt att förlust är att vänta. Så ofta det är så, ljus och mörker sida vid sida...



Jag får tala om dig särskilt nästa gång jag har bokutlottning! Eller så får du gå till bibblan. Vinst varje gång :-) Vinst för mig oavsett hur läsarna hittar boken.

Kram och tack för fina ord

Postat av: Uma

Underbart! Finaste bilderna ever, vilken lycka.kraaaaaam

2011-06-28 @ 21:48:08
URL: http://umamma2011.blogspot.com/
Postat av: SinnerSaint

Härligt att allt såg fint ut:-) men de ska väl inte räkna om din bf dag? Det gör man ju aldrig vid ivf... Så fina bilder också!! :-)

2011-06-29 @ 08:37:36
Postat av: Anna

Vilken söt liten bebis. Fantastiskt bra bilder!



Kram till er

2011-06-29 @ 08:59:39
URL: http://playtheworld.wordpress.com
Postat av: Jenny

Så underbart och så fin lill* Pyret är!! =)) Stort grattis!



Kram

2011-06-29 @ 09:43:59
URL: http://trohoppochkerlighet.blogspot.com
Postat av: baltazaar

Helt fantastiskt! Jag blir helt varm i hjärtat! Hur långt gången är du nu? Jättefina bilder <3

2011-06-29 @ 11:35:00
URL: http://baltazaar.blogg.se/
Postat av: ettvanligtliv

Åh vad fint <3 Underbara bilder!

2011-06-29 @ 13:10:47
URL: http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se
Postat av: Orättvisan.

Tack tack tack allihopa! :)



SinnerSaint: Jo, jag fick veta att mätningarna de gör är mer exakta och att man ska lita på dem. Hon förklarade att det kan vara så att embryot ligger och "vilar" i livmodern ett par dagar utan att dela sig och att man därför kan bli flyttad hit eller dit en eller ett par dagaräven om det är IVF. Hon sa också att de har gjort undersökningar och att det oftast är mätnings-BF som stämmer snarare än IVF-BF! :)

2011-06-29 @ 19:33:32
URL: http://orattvisan.blogg.se/
Postat av: langtarefterliten.blogg.se

Åh! Nu började jag gråta av flera olika anledningar på en gång. Och jag kan verkligen tänka mig hur du känner med så delande känslor. Så himla fin Pyret är! Helt perfekt! Så himla mkt grattis!!!! ♥ :)Och vilka bra siffror!

Beklagar verkligen ang din farmor... Så himla fint skrivet o fint att pyret ska få hennes namn om det blir en hon. Kramar

2011-06-29 @ 22:49:12
URL: http://langtarefterliten.blogg.se/
Postat av: Hon

fina fina fiiiiiiina bilder. vilken lycka. och supersköna kub-siffror.



grattis. Puss!

2011-06-30 @ 22:13:05
URL: http://ivfresa.blogg.se/
Postat av: Emalda

Vilken liten skönhet! Stor kram till er båda :)

2011-07-01 @ 09:41:38
URL: http://plussaplease.wordpress.com/
Postat av: Nora

Grym design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Skitsnyggt i alla fall!

2011-07-12 @ 17:19:39
URL: http://djurförsäkring.net
Postat av: Orättvisan.

Tack, jomen! Den har jag fixat själv! :)

2011-07-12 @ 19:59:48
URL: http://orattvisan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0